Obljetnica genocida

Dodik: Priča o genocidu nije utemeljena na činjenicama

"Bilo bi pristojno da su ostavili obitelji Bošnjaka koje su izgubili svoje najmilije da obiđu grobove i da im se u molitvi pridruže", kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 11. 07. 2021. u 20:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavjući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da poruke koje su danas poslane iz Potočara služe dodatnom plašenju srpskog naroda te istaknuo kako je priča o genocidu u Srebrenici apsolutno neodrživa jer nije činjenično utemeljena.

Dodik je rekao da poruke bošnjačkih službenika i ovoga puta služe da na bazi lažiranju povijesnih činjenica Bošnjaci izgrade svoj mit o narodnom i nacionalnom postojanju.

"Te poruke nisu neuobičajene, a upućene su srpskom narodu kako bi se dodatno preplašio porukama koje šalju zajedno s međunarodnim akterima, pogotovu s ovim ‘moćnima` iz Crne Gore", rekao je Dodik za Tanjug.

Crna Gora koristi Potočare

On je dodao kako Crna Gora svojim prisustvom u Potočarima i porukama koje danima šalje pokušava ojačati svoju poziciju i "nametnuti se kao faktor u regiji".

"Bilo bi pristojno da su ostavili obitelji Bošnjaka koje su izgubili svoje najmilije da obiđu grobove i da im se u molitvi pridruže. Politiku praviti na grobovima to samo može i radi sarajevska politika", rekao je Dodik.

On je dodao kako na taj način skreću pažnju na sebe, a podršku traže u onima iz međunarodne zajednice koji su se okupili kako bi "oprali savjest" zbog ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Zukorlić pomiješao prioritete

Povodom komentara poslanika u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića da s pravom hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH priznaju otcjepljenje Kosova i ne priznaju stavove Srbije o teritorijalnom integritetu, Dodik je rekao da Zukorlić nastoji održavati tenzije koje su nepotrebne i da je pomiješao prioritete.

Dodik je naveo da to što Zukorlić daje za pravo Željku Komšiću i Šefiku DŽaferoviću pokazuje i da ignorira samu BiH jer ni Predsjedništvo BiH, niti ijedan organ BiH, neovisnost Kosova nije utvrdio kao službeni stav.

"Očito je da je Zukorlić pomiješao prioritete, našao je za shodno da komentira izjave članova Predsjedništva BiH u smislu kako oni s pravom priznaju otcjepljenje Kosova i ne priznaju stavove Srbije o teritorijalnom integritetu, kao i tvrdnjama da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doprinosi destabilizaciji u regiji u smislu naoružavanja", rekao je Dodik.

On je ocijenio da su te izjave Zukorlića "podmukle" te dodaje da dolaze od čovjeka koji je prije samo nekoliko godina promijenio adresu da bi glasao u Srebrenici i time lažirao da živi u Srebrenici, a onda se vratio i uključio u politički život Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close