Sud radi protiv srpskog naroda

Dodik: Predložit ću mjere suspenzije rada Suda i Tužiteljstva BiH u RS

O ovim mjerama, koje je nazvao rigoroznim, razgovarati sa svim srpskim političkim predstavnicima.
Vijesti / Politika | 09. 10. 2017. u 18:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da će biti predložene mjere kojima bi bio suspendiran rad Suda i Tužiteljstva BiH na teritoriji tog bh. entiteta.

Najavio je da će o tim mjerama, koje je nazvao rigoroznim, razgovarati sa svim srpskim političkim predstavnicima.

''Te mjere će biti rigorozne nakon današnje oslobađajuće presude Suda BiH Naseru Oriću'', utvrdio je Dodik nakon sastanka s predsjednikom DNS Markom Pavićem danas na Mrakovici.

Dodik je ponovo kritizirao rad Suda BiH, jer je usmjeren, kako kaže, protiv srpskog naroda. ''Odbacujemo rad Suda i Tužiteljstva BiH'', dodao je Dodik.

''Presuda Oriću nas tjera da razmišljamo da sve institucije koje su predviđene Daytonskim sporazumom ponovno zatražimo i vratimo u funkciju. S predstavnicima drugih stranaka, a posebno onih koji su u vlasti na nivou BiH, pokušat ćemo utvrditi zajedničke stavove kako se oduprijeti radu Suda koji je neustavan, a radi na štetu RS i njenih građana'', ustvrdio je Pavić.

Predstavnici SNSD i DNS su danas na Mrakovici obilježili 20 godina koalicije te dvije stranke, koju su nazvali jednom od najdugoročnijih na ovim prostorima te najavili dalju suradnju tih stranaka, zajedno s socijalistima, na narednim izorima.

Kopirati
Drag cursor here to close