Ništa od Tegeltlije

Dodik predložio Viškovića za mandatara nove Vlade

Iz pojedinih opozicijskih političkih stranaka poručuju - najmanje je bitno tko će biti mandatar.
Vijesti / Politika | 02. 11. 2018. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SNSD će za mandatara za sastav Vlade Republike Srpske predložiti Radovana Viškovića, potvrdio je predsjednik te stranke Milorad Dodik. Višković je potpredsjednik SNSD-a i bio je šef kluba zastupnika ove stranke u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine RS-a.

Kako izvještava FTV, Dodik očekuje da će i koalicijski partneri podržati prijedlog da Višković bude mandatar za sastav nove entitetske vlade. Proteklih dana i aktualna premijerka, novoizabrana predsjednica RS-a Željka Cvijanović najavljivala je da će novi premijer biti iz redova SNSD-a. Kad je riječ o koalicijskim partnerima SNSD-a, zamjenik predsjednika Demokratskog narodnog saveza Nedjeljko Čubrilović je rekao kako je SNSD na izborima ostvario rezultat kojim može diktirati uvjete.

''Što se tiče DNS-a, stav po tom pitanju još nije zauzet i organi stranke nisu ni zasjedali. Kada budemo imali konačan stav onda ćemo i komentirati'', kazao je Čubrilović.

Vladajućoj koaliciji u RS-u pridružit će se i stranka Ujedinjena Srpska s tri zastupnika u entitetskom parlamentu. Time bi, prema ranijim najavama, ovoj političkoj stranci bilo omogućeno da dobije ministarska mjesta u novoj vladi. Bi li u tom slučaju Demokratski narodni savez mogao dobiti manji broj ministarskih mjesta?

''To treba pitati one koji najavlju takve mogućnosti, a DNS će se izjasniti kada bude neke ponude i kada bude obavio neke razgovore i, naravno, kada organi stranke zazumu konačan stav'', izjavio je Čubrilović.

Iz pojedinih opozicijskih političkih stranaka poručuju - najmanje je bitno tko će biti mandatar.

''To je vlada kontinuiteta koja će nastaviti raditi po starom, da devastira resurse RS-a i tu je najmanje bitno tko je mandatar. To je kontinuitet jedne politike koja je vođena iz samog centra SNSD-a i najmanje je bitno tko je mandatar, te stranke koje se okupljaju oko vladajuće koalicije najmanje pitaju'', mišljenja je Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa.

Video: Radovan Višković kandidat SNSD-a za mandatara Vlade RS-a

Federalna televizija navodi da se ono što se proteklih dana spominjalo i ostvarilo. Svi zastupnici Srpske demokratske stranke iz Doboja u Narodnoj skupštini RS-a i zastupničkom domu Parlamenta BiH bit će dio vlasti. Iz ove izborne jedinice mandate u entitetskom parlamentu dobilo je troje zastupnika, dok je Obren Petrović dobio zastupnički mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH.

''Gradski odbor SDS-a Doboj ući će u vlast. Dat će punu podršku novoizabranim nositeljima mandata da budu dio vlasti kako u Parlamentu Bosne i Hercegovine, tako i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, s ciljem zastupanja interesa svih građana Doboja'', jedan je od zaključaka dobojskog SDS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close