Jasno i precizno

Dodik poručio izaslaniku američkog predsjednika: J*** mi se za sankcije

''To sam upoznao već''
Vijesti / Politika | 01. 10. 2021. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) rekao je specijalnom izaslaniku američkog predsjednika Joe Biden za Zapadni Balkan Gabrielu Escobar da mu se "j*** za američke sankcije".

''Želim da kažem da sam vidio jedno nekorektno postupanje Američkog veleposlanstva u Sarajevu koje je dala priopćenje povodom mog razgovora s gospodinom Escobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost s detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za prijetnje nekim sankcijama'', kazao je Dodik.

Potom je pročitao i pokazao stenogram sa jučerašnjeg sastanka, prenosi Avaz.

Escobar kaže:

''Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruiraju politički, ali i prema onima koji maju korist od toga''.

Član Predsjedništva BiH potom govori:''J*** mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš samom razgovarati nemoj mi prijetiti''.

Escobar govori Dodiku da „to nije prijetnja, ovo je činjenica“.

''Šta god vi uradili, u redu to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovdje pokušavate od nas da napravite poslušne ljude koji samo trebaju da pričaju ono što vama odgovara, a u suštini sve ovo što danas govorite, da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vaše pogrešne politike, nisu naše'', rekao je Dodik.

Ovaj dio možete pogledati na snimci press konferencije od 34:50 minute.

Video: Konferencija za novinare nakon sastanka vladajuće koalicije
Kopirati
Drag cursor here to close