Sjednica Predsjedništva

Dodik pokreće pitanje vitalnog interesa zbog PISA testiranja

Dodik je naveo da je razgovarano i o pitanju ilegalnih migranata u BiH i zaključio da ne postoji volja da se to pitanje riješi.
Vijesti / Politika | 22. 07. 2020. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiHi i lider SNSD-a najavio je da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske opet pokrenuti pitanje vitalnog nacionalnog interesa jer su na današnjoj sjednici, kako je rekao, druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić glasali za, a on protiv prihvaćanja formiranja međunarodne monitoring grupe koja bi se bavila kvalitetom srednjeg obrazovanja u BiH.

''Imamo situaciju da oko PISA i drugih stvari nema saglasnosti i najvjerovatnije ću ja na tom pitanju potegnuti mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa kroz Narodnu skupštinu Republike Srpske. Mi tražimo da se tu uključe entiteti, a pošto toga nema ja nisam mogao da glasam'', kazao je Dodik novinarima nakon sjednice Predsjedništva.

Dodik je naveo da je razgovarano i o pitanju ilegalnih migranata u BiH i zaključio da ne postoji volja da se to pitanje riješi.

''Postoje dva rješenja. Ili da se otvore granice EU i da svi oni koji su planirali da tamo idu slobodno prođu, ili da se vrate u zemlje iz kojih su došli'',  rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Dodik je naglasio i da nisu prihvaćeni ni materijali Ministarstva vanjskih poslova BiH.

''Neko u Ministarstvu vanjskih poslova ne šalje poštu ni meni kao članu Predsjedništva niti predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji. Te stvari se moraju razjasniti", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close