5. srpnja

Dodik: Od sastanka s Palmerom ne očekujem ništa

“Očekujem istu priču, isto uvjeravanje kako nešto zbog velikih ideja trebamo uraditi i istu njihovu nemoć da bilo šta postignu”
Vijesti / Politika | 03. 07. 2021. u 20:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne očekuje ništa posebno od sastanka s američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom u ponedjeljak, 5. srpnja, osim da čuje isto uvjeravanje i njihovu nemoć da bilo što postignu.

“Očekujem istu priču, isto uvjeravanje kako nešto zbog velikih ideja trebamo uraditi i istu njihovu nemoć da bilo šta postignu”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.

Prema njegovim riječima, godinama dolaze i pričaju istu priču koja očigledno ne može uspjeti.

On je napomenuo da je Palmer diplomata koji odlazi i da će, koliko mu je poznato, sa sadašnje pozicije ići na neko veleposlaničko mjesto.

Dodik je dodao da Palmer zastupa SAD i da primarno dolazi da bi pokušali nešto uraditi s Bošnjacima i Hrvatima.

“Mi Srbi smo rekli da nas se izbor članova Predsjedništva iz Federacije BiH ne tiče”, rekao je Dodik i pojasnio da bi tamo i kada bi se kandidirao neki Srbin sigurno bio promuslimanski orijentiran.

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastat će se u ponedjeljak, 5. srpnja, u Sarajevu s američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom, rečeno je Srni u Predsjedništvu BiH.

Prema saznanjima Srne, prvo će biti održan zajednički sastanak Dodika, Džaferovića i Komšića s Palmerom, a potom i pojedinačno sa svakim članom Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close