Džaferović - Đukanović - Dodik

Dodik: Neprikladna reakcija političko vjerske elite Bošnjaka u Sarajevu

Dodik je podsjetio da je Džaferović samo bošnjački član Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2020. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da stavove koje je Šefik DŽaferović iznio u razgovoru s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nisu stavovi Predsjedništva BiH, niti je Džaferović u kapacitetu predsjedavajućeg mogao da ih zastupa u tom razgovoru, jer nema suglasnost svih članova Predsjedništva.

Pročitajte još

Dodik je podsjetio da je Džaferović samo bošnjački član Predsjedništva BiH.

"Svako dobronamjeran želi da se u Crnoj Gori, kao i u cijeloj regiji, održi mir i suradnja među narodima i državama i na taj dio razgovora nemam nijednu primjedbu. Međutim, neprikladnim smatram reakciju političko vjerske elite Bošnjaka u Sarajevu na nemile scene u Pljevljima o kojima je policija Crne Gore do sada morala da kaže i svoju riječ, jer svaka šutnja nadležnih u takvim situacijama budi sumnju i u sam događaj i u aktere", istaknuo je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentira Džaferovićev stav da "trasirani put Crne Gore pod Đukanovićevim vodstvom nema alternativu", Dodik je odgovorio da to nije stav Predsjedništva i ako Džaferović to zaista misli mogao je javno i reći ali kao funkcioner SDA.

"Samo mir nema alternativu, a kojim putem će Crna Gora krenuti nakon demokratskih izbora, održanih prije par dana, pitanje je za njezine građane", naglasio je srpski član Predsjedništva BiH, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close