Borba

Dodik: Nećemo dozvoliti da se migranti ovdje zaustavljaju

"Optužuju nas da gubimo humanizam kao elemenat našeg političkog djelovanja. Neka Europa otvori svoje granice za migrante i pokaže svoj humaniza. Mi nemamo ništa protiv", rekao je Dodik
Vijesti / Politika | 02. 08. 2018. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se Srpska neće boriti protiv migranata, već da neće dozvoliti da se oni zaustavljaju i ostaju na njezinom teritoriju.

"Optužuju nas da gubimo humanizam kao elemenat našeg političkog djelovanja. Neka Europa otvori svoje granice za migrante i pokaže svoj humaniza. Mi nemamo ništa protiv", rekao je Dodik novinarima u Marićkoj kod Prijedora, gdje je prisustvovao tradicionalom ilindanskom narodnom zboru. 

On je istaknuo da se ne može dozvoliti da netko tko zatvara granice, dovodi migrante ovdje. 

"Formirat ćemo koordinacijski tim i to je način kako trebamo raditi i ne dozvoliti da nas zatekne situacija koju nećemo moći kasnije kontrolirati i rješavati", rekao je Dodik. 

On je pojasnio da će nadležnim institucijama biti prijavljena svaka pojava migranata u Srpskoj i evidentirani podaci o njima, jer njihov cilj nije Republika Srpska i neće se dozvoliti stvaranje sabirnih centara. 

On je ponovio migranti nisu krenuli u Republiku Srpsku i ona njima nije cilj. 

"Ali isto tako ne želimo biti iznenađeni činjenicom da drugi postavljaju žičane ograde i ne dozvoljavaju im da idu dalje, pa da se ovdje lociraju i da za pet-šeset godina postanu državljani ove zemlje i poslije sudjeluju u političkom sistemu", naveo je Dodik. 

On je dodao da je to jedan ozbiljan pritisak, te da ljudi koji dolaze ovdje nemaju nikakve veze sa našom kulturom, sa našim načinom života. 

"Mi možemo razumijeti da je njih natjerala muka da odu, ali isto tako strepimo od mnogih koji su došli ovdje radi nekih drugih ciljeva. Mi ne želimo biti kolateralna šteta", poručio je Dodik. 

Kopirati
Drag cursor here to close