Prijetnje

Dodik neće dozvoliti smještaj migranata u RS

Naglasio je kako će tražiti od Vlade i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske da sve migrante koje zateknu na teritoriji Srpske provedu u FBiH…
Vijesti / Politika | 09. 05. 2018. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra apsolutno neprihvatljivim da Vijeće ministara ili bilo koja zajednička institucija u BiH predlaže ili donosi odluku o smještaju migranata na teritoriji Republike Srpske.

''Mi nećemo dozvoliti da na prostoru Zalužana kod Banjaluke ili kod Kalinovika, ili u bilo kojem drugom mjestu ili objektu u Republici Srpskoj budu smješteni migranti. U naše ime ne može nitko donositi odluku o tome'', poručio je predsjednik RS u izjavi Srni na pitanje da prokomentira pozive iz FBiH upućene zajedničkim institucijama u BiH da što prije odrede lokacije vojarni u BiH u koje mogu da budu smješteni migranti.

Naglasio je kako će tražiti od Vlade i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske da sve migrante koje zateknu na teritoriji Srpske provedu u FBiH, gdje su i do sada primali osobe za koje je dokazano da pripadaju migrantskom valu.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close