U Ljubljani

Dodik: Ne treba nam novac, a ni migranti

Teška humanitarna kriza je u centru pažnje mnogih medija. Želim da kažem da nama novac ne treba, a ne trebaju nam ni migranti. Što se tiče Trgovske gore, stav BiH i RS je jasan, on je isti.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2019. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, kazao je danas u Ljubljani nakon susreta s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, da su razgovori potvrdili dobru sauadnju i prijateljske veze.

Dodik je rekao da je Slovenija važna članica Europske unije.

'''Mislim da su razgovori potvrdili dobru saradnju. Mogu da potvrdim kao predstavnik Republike Srpske da dobra suradnja ojačava naše prijateljske veze. Slovenija je važna članica Europske unije. Iskazali smo svoju nezadovoljstvo činjenicom da poruke koje se sada šalju prema Zapadnom Balkanu - nisu dobre''', ispričao je Dodik.

Prema njegovim riječima, razgovaralo se i o pitanju migracija i odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

''Stvar je stečena, migranti su došli, isporučeni nama. Zemlje Europske unije moraju da vode odgovornu politku. Zahvalan sam predsjedniku Pahoru na razumijevanju da ovo pitanje treba rješavati zajednički. Teška humanitarna kriza je u centru pažnje mnogih medija. Želim da kažem da nama novac ne treba, a ne trebaju nam ni migranti. Što se tiče Trgovske gore, stav BiH i RS je jasan, on je isti. Pristojno bi bilo da to ne izaziva probleme trećima i to je nešto što ćemo nastaviti da problematiziramo na taj način. Hrvatska je potrebna da na pravi način razumije stavove same Bosne i Hercegovine. Slovenija i Hrvatska moraju da vode račune o Bosni i Hercegovini'', dodao je on, prenosi N1.

Predsjedatelj i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik borave u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji, gdje im je u Ljubljani priređen svečani prijem uz najviše vojne počasti.

Ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima upriličena je na Kongresnom trgu u Ljubljani gdje ih je dočekao predsjednik Slovenije Borut Pahor. Nakon svečanog dočeka, bit će održan sastanak članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije u Predsjedničkoj palati. U prijepodnevnim satima bit će održan i zvanični sastanak izaslanstava BiH i Republike Slovenije.

Kopirati
Drag cursor here to close