Opet neće na forum

Dodik nastavlja igru izbjegavanja Schmidta

"Neću ići ni na neki ekonomski forum, a posjetit ću Mađarsku 23. rujna jer Schmidta tamo neće biti. Do kraja ovoga mjeseca ću i predsjedniku Europske komisije Ursuli von del Leyen sve reći o trenutnoj situaciji", rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2021. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da neće ići na Ekonomski forum na koji je pozvan zato što je predviđeno prisustvo visokog predstavnika Christiana Schmidta te da ne može, kako je ocijenio, da mu daje legitimitet da nameće zakone i da jednog dana ukine policiju RS i formira državnu policiju.

"Izbjegavam svaku poziciju o kojoj bi se moglo špekulirati i zato nisam otišao na Bledski forum. Neću ići ni na neki ekonomski forum, a posjetit ću Mađarsku 23. rujna, jer Schmidta tamo neće biti. Do kraja ovoga mjeseca ću i predsjedniku Europske komisije Ursuli von del Leyen sve reći o trenutnoj situaciji", rekao je Dodik.

On je ponovio da je Schmidt za njega nelegalni visoki predstavnik, da su bonska ovlaštenja blef, prenosi Srna. 

Dodik je naveo i da ono što govori opozicija nije njihova pamet, da je njihova politika podanička i da tu nema ništa nejasno.

Video: Dodik o sastanku Vučića i Schmidta

"Oni bi pristali na sve i kakve veze ima što Schmidt dolazi iz Njemačke. Ne mogu mu dati legitimitet da nameće zakone i jednog dana ukine Policiju Republike Srpske i formira policiju BiH", zaključio je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je podsjetio da je "protiv BiH, za razliku od opozicije, jer je razgrađen Daytonski sporazum".

Dodik je naveo da je vlast u funkciji entiteta Republika Srpska, a opozicija u "probosanskoj priči", kao i da bi volio da se nije dogodio sastanak u Beogradu, jer će proizvesti špekulacije.

Schmidt može biti primljen bilo gdje, ali kada se vrati u BiH nije visoki predstavnik - rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close