"Koridor života"

Dodik najavio snimanje dokumentarca

Dodik im je rekao da se poslјednjih mjeseci u Republici Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu i o povijesnom značaju bitke na Košarama.
Vijesti / Politika | 12. 06. 2019. u 14:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Dodik najavio snimanje dokumentarnog filma o proboju

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je u Banja Luci s ministrom obrane Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, a poslije sastanka je primio i predstavnike postrojbe koje su sudjelovale u borbama na Košarama.

Razgovarano je o aktualnim političkim i sigurnosnim temama u Republici Srpskoj, BiH i Republici Srbiji. Dodik je obavijestio Vulina da nije dozvolio da Oružane snage BiH budu raspoređene na granici s Srbijom i Crnom Gorom.

Poslije sastanka s ministrom obrane Srbije Aleksandrom Vulinom, Dodik je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske primio pripadnike nekoliko jedinica tadašnje Vojske Jugoslavije, koji su sudjelovali u borbama na Košarama, na Kosovu i Metohiji.

Dodik im je rekao da se poslјednjih mjeseci u Republici Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu i o povijesnom značaju bitke na Košarama.

Tom prilikom su pripadnici „63. padobranske pukovnije“ Dodiku, a koji je ranije, kao predsjednik Republike Srpske, posthumno odlikovao sedam pripadnika ove pukovnije, uručili svečani amblem svoje jedinice.

Dodik je rekao da je izuzetno pozitivno to što je u Srbiji snimlјen dokumentarni film o bici na Košarama, a zajednički je ocijenjeno da je u narednom razdoblju potrebno pristupiti i snimanju dokumentarnog filma o proboju „Koridora života“ u Republici Srpskoj, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close