Radi Povjerenstva

Dodik najavio mogućnost blokade izbora 2022.

Dodik je iz Srebrenice kritizirao odluku povjerenstva o poništenju izbora u Srebrenici...
Vijesti / Politika | 18. 02. 2021. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH najavio je mogućnost blokade izbora 2022. godine ako ne bude dogovora u vezi sa Središnjim izbornim povjerenstvom.

Dodik je iz Srebrenice kritizirao odluku povjerenstva o poništenju izbora u Srebrenici, te je najavu probosanskih stranaka da bojkotiraju ponovljeno glasovanje nazvao pogrešnom. Pozvao je sve da izađu na izbore u nedjelju, ali je kazao da SIP treba podnijeti ostavku.

"Ako ostane ovaj SIP, s ovakvim repovima koje vuče iza sebe, s nelegitimnostima i nelegalnostima, veliko je pitanje kako će se održati izbori 2022. Veoma smo ozbiljni u namjeri da te izbore zaobiđemo", rekao je Dodik.

Pojasnio je da je moguće da općine u kojima je SNSD na vlasti donesu odluku da ne izaberu općinska izborna povjerenstva i mjesne odbore, te da ne odobre korištenje objekata za izborne svrhe, čime bi se onemogućilo održavanje izbora.

"Hoćemo regularne izborne uvjete, a to podrazumijeva dogovor", rekao je Dodik te dodao kako nema govora o bojkotu izbora jer bi to samo značilo pobjedu opozicije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close