Dodikovanje

Dodik: Muslimani i Hrvati ne mogu nikako zajedno

"Muslimani hoće da naprave državu i da ukinu entitete. Mi nećemo'', kaže Dodik.
Vijesti / Politika | 04. 08. 2021. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je u razgovoru za TV Prva kako u BiH ne može biti oružanog sukoba, osim eventualne intervencije NATO-a.

Pročitajte još

"Ne može biti oružanog sukoba, jedino ako NATO bude neku intervenciju radio, ali ostalo ne. Mi već 25 godina živimo u miru, u posljednjih 15 godina u BiH nema nijednog masovnijeg ekscesa na nacionalnoj osnovi, da je sudjelovalo pet ljudi s jedne ili druge strane", rekao je Dodik.

Između ostalog, rekao je kako će ''biti put ka nezavisnosti kada se na to odluče'' a za referendum je rekao ''da će jednog dana sigurno biti, da će doći vrijeme da će se održati ili tijekom noći sazvati sjednicu Narodne skupštine i završiti svoj posao''.

"To će se sve dešavati politički, naravno, ništa nasilno", dodao je Dodik.

"Muslimani hoće da naprave državu i da ukinu entitete. Mi nećemo. Ustav kaže da smo mi fiskalno suvereni i jednog dana izaći ćemo iz toga i nećemo ni korak dalje od Ustava", rekao je Dodik.

On je ukazao da činjenica da BiH nema proračun u kolovozu pokazuje kakva je država i zaključio da nema stabilnosti na prostoru BiH dok se narodi na tom prostoru ne raziđu.

"Muslimani i Hrvati ne mogu nikako zajedno. Federacija BiH nikako ne funkcionira. BiH ne funkcionira jer Bošnjaci hoće zemlju samo za sebe, to ne dozvoljavaju Srbi, a neće ni Hrvati. Međunarodna zajednica konstatno mešetari i krši međunarodno pravo", rekao je Dodik.

Naveo je kako BiH nikada nije bila država sama za sebe već uvijek organizacijska jedinica pod nekom velikom silom te ukazao da je Zapad, koji je činio sve da uništi komunizam, ostavio komunističke granice i sjeme razdora.

Kopirati
Drag cursor here to close