Svatko svoj...

Dodik: Mi smo našli svoj Daytonski sporazum

Očigledno je, kaće Dodik, da se u Sarajevu s tim dokumentom manipulira jer su, kako kaže, željeli tumačiti Daytonski sporazum kako oni žele, a ne kako je napisano.
Vijesti / Politika | 01. 11. 2017. u 14:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi da je taj bh. entitet ''pronašao svoj Daytonski mirovni sporazum''.

Kaže da je tekst Daytonskog sporazuma pronađen, kako je informiran iz medija, kod prateitelja Alekse Buhe, koji je bio u Parizu, 1995..

''Dobio je taj sporazum i trebao ga je donijeti u RS i očigledno da ga nije dao na raspolaganje organima. Eto, mi smo našli neki svoj Daytonski sporazum. Sada ostaju drugi. I oni su imali neki svoj primjerak, pa neka nađu svoje'', ustvrdio je Dodik.

Očigledno je, navodi, da se u Sarajevu s tim dokumentom manipulira jer su, kako kaže, željeli tumačiti Daytonski sporazum kako oni žele, a ne kako je napisano.

Komentirajući medijske navode da se originalni primjerak Daytonskog sporazum nalazi u sefu u Predsjedništvu BiH, Dodik je za RTRS rekao ''da oni nisu od početka željeli da prihvate Daytonski sporazum, te na taj način vršili pritisak na visokog predstavnika".

Svi visoki predstavnici su, kaže, u svojim mandatima mijenjali Daytonski sporazum i to je dio međunarodnog krivičnog djela, koje treba jednog dana procesuirati, bez obzira tko je i na koji način vršio tu funkciju.

''Dokument Daytonski mirovni sporazum, koji je policija pronašla kod Željka Kuntoša s Pala trenutno se nalazi u MUP-u i bit će deponiran u Osnovni sud Banja Luka'', rekao je danas Darko Ćulum, direktor policije RS-a.

Istraga će, kaže, pojasniti kako je Kuntoš došao do dokumenta.

Ćulum je rekao da je policija imala informacije da je Kuntoš želio prodati dokument, te da bi istragom trebale biti utvrđene sve činjenice i da će svatko tko bude doveden u vezu s tim dokumentom biti saslušan.

Kopirati
Drag cursor here to close