Ljut i na UN

Dodik ljut na Komšića: Sastaje se sa predsjednicima Kosova i Crne Gore i samo pričaju kako su problem Srbi

“Zato je najpametnije razići se i da svako radi svoj posao”, zaključio je član Predsjedništva BiH i ponovio da je “moguć miran razlaz u BiH”.
Vijesti / Politika | 25. 09. 2021. u 08:28 RTRS

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Radiosarajevo.ba / Željko Komšić i Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Ujedinjeni narodi ne uvažavaju BiH i da je generalni tajnik UN-a Antonio Guterres "morao da zna da nije bilo kolektivne odluke Predsjedništva BiH za odlazak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u New York na sjednicu Generalne skupštine".

“Zašto da mi uvažavamo ljude koji nas ne uvažavaju? Nije u pitanju uvažavanje mene, nego Predsjedništva BiH. Oni ne uvažavaju BiH”, rekao je Dodik za RTRS.

On je napomenuo da uvijek u ovo vrijeme kada se održava Generalna skupština UN-a nikada Srbin nije bio predsjedavajući Predsjedništva BiH i da to “vješto koriste muslimani”.

Dodik je istaknuo da se Komšić u New Yorku susreo i sa Vjosom Osmani, predsjednicom Kosova što, po njemu, predstavlja kršenje odluka u Predsjedništvu BiH.

''To samo pokazuje da ne drži do BiH, nego do osobnog stava Komšića”, rekao je Dodik.

On kaže da se Komšić ugodno osjeća sa Osmani i crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem, da se drže sastanci i da na visokom nivou priča samo o tome da su “problem Srbija, Srbi i Republika Srpska”.

“Zato je najpametnije razići se i da svako radi svoj posao”, zaključio je član Predsjedništva BiH i ponovio da je “moguć miran razlaz u BiH”.

Milorad Dodik je istaknuo da je potpuno uvjeren da sloboda srpskog naroda ovdje ovisi od toga hoće li Republika Srpska biti neovisna država.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je ponovio da je potrebna “objektivna ocjena” o broju stradalih Srba i Bošnjaka, odnosno “istina o stradanju u Srebrenici”, a ne da se satanizuju Srbi i “neopravdano koristi termin genocid”.

Kopirati
Drag cursor here to close