Zna

Dodik: Košarac i Mitrović kandidati za ministarske funkcije u Vijeću ministara

"Za ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnosa će ići Staša Košarac, a Vojin Mitrović, kao ministar transporta i komunikacija", rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 07. 12. 2019. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Vijeća ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović.

"Za ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnosa će ići Staša Košarac, a Vojin Mitrović, kao ministar transporta i komunikacija", rekao je Dodik, prenosi ATV.

Očekuje

Dodik je napomenuo da će ministarska mjesta u novom sazivu Vijeća ministara BiH biti popunjena u skladu sa dogovorom koalicijskih partnera.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da će najkasnije do 23. prosinca biti zakazana sjednica parlameta BiH na kojoj bi bilo izabrano Vijeće ministara, prenosi Srna.

Dodik je rekao da očekuje da će do kraja idućeg tjedna biti izvršena provjera kandidata za ministarska mjesta u Vijeću ministara, a sjednica parlamenta bi u tom slučaju bila zakazana 18. prosinca, a najkasnije do 23. prosinca

"Na ovaj način bi završili proces koji je neopravdano dugo trajao i koji je doveo do zastoja na mnogim poljima", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Dodik je napomenuo da će ministarska mjesta u novom sazivu Vijeća ministara BiH biti popunjena u skladu sa dogovorom koalicionih partnera.

"Sinoć smo razgovarali sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je meni i predsjedavajućem Vijeću ministara Zoranu Tegeltiji priopćio da će do ponedjeljka dostaviti imena kandidata za ministre", rekao je Dodik.

Ako to isto učini i bošnjačka strana, kaže Dodik, Tegeltija može u ponedjeljak, 9. prosinca da zatraži provjeru kandidata.

Kopirati
Drag cursor here to close