Podvala

Dodik: Komšić ide privatno u Bruxelles na sastanak sa liderima EU

"On ide tamo privatno, iznosi tamo privatne stavove'', kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 16. 02. 2020. u 12:15 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić privatno ide u Bruxelles na večerašnji na sastanak predstavnika EU sa liderima Zapadnog Balkana jer o ovom pozivu nije obavijestio članove Predsjedništva BiH.

Dodik je za Televiziju "Prva" istaknuo da je on u takvim prilikama, dok je bio na čelu Predsjedništva, uvijek sazivao sjednicu Predsjedništva da bi se sa članovima dogovorio o stavovima koje će iznositi, a Komšić sada nije sazvao sjednicu Predsjedništva.

"On ide tamo privatno, iznosi tamo privatne stavove. On podvaljuje, a oni iz Europe to prihvaćaju. Pozvao sam veleposlanika EU i rekao da je to neprihvatljivo i da je to privatni aranžman Komšića", rekao je Dodik.

On je istaknuo da međunarodna zajednica to dozvoljava i sa srpskim predstavnicima kaže da to moraju da poštuju.

Dodik je napomenuo da su, dok je bio predsjedavajući, u Bruxelles išla sva trojica članova Predsjedništva BiH.

"Komšić ide tamo da bi skup iskoristio da ispričao samo svoju priču. To je opća podvala i to radi međunarodna zajednica", rekao je Dodik.

Lideri zemalja zapadnog Balkana sastaće se večeras neformalno sa predsjednikom Europskog vijeća Charlsom Michelom i šefom Europske komisije Ursuluom von der Leyen u Bruxellesu u okviru priprema za summit EU-zapadni Balkan u Zagrebu u svibnju ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close