Nismo mi

Dodik: Jedino Izetbegović ima razloga za prolongiranje izbora

''SNSD želi i sprema se za izbore kako je predviđeno zakonom, a ne koji su nelegalno pomaknuti za više od mjesec dana'', poručio je Dodik, javlja Srna.
Vijesti / Politika | 09. 06. 2020. u 21:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Milorad Dodik i Bakir Izetbegović

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u Istočnom Sarajevu da ta stranka nema nijednog razloga opstruirati održavanje ovogodišnjih lokalnih izbora, ali da to radi nelegalno izabrana Središnje izborno povjerenstvo BiH.

''SNSD je spreman izaći na izbore više nego ijedna druga stranka u BiH'' rekao je Dodik, komentarajući navode lidera SDA Bakira Izetbegovića da HDZ i SNSD opstruiraju održavanje izbora.

Prema njegovim riječima, kada je u pitanju novac za održavanje izbora, što Izetbegović stalno spominje, SNSD je predlagao dvije stvari.

''Da Republika Srpska uplati novac za izbore na prostoru Srpske, i to smo i danas spremni uraditi kako se ti izbori ne bi odgodili, i onda je Izetbegovićeva tvrdnja izlišna i bez bilo kakvog smisla, i drugo - kad god u Vijeću ministara bude postojala većina i drugi kad budu dio većine, SNSD će glasati za odluku o izborima'', naveo je Dodik.

Ocijenio je da možda jedino predsjednik SDA ima razloga za prolongiranje izbora jer svi gledaju što se događa, ali to ne znači da trebaju se kriti iza nekih drugih stvari.

''SNSD želi i sprema se za izbore kako je predviđeno zakonom, a ne koji su nelegalno pomaknuti za više od mjesec dana'', poručio je Dodik, javlja Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close