Netočne informacije

Dodik: Inzko se treba baviti pitanjem tajnog naoružavanja

Dodik je rekao da Republika Srpska nije sudionik ni u kakvim razgovorima u vezi sa Izbornim zakonom BiH.
Vijesti / Politika | 05. 05. 2018. u 16:13 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko na sjednici Vijeća sigurnosti UN početkom sljedeći tjedan iznijeti netočne informacije i optužiti Srpsku za stanje u BiH, a trebalo bi da se bavi pitanjem tajnog naoružavanja koje vrše u Federaciji BiH.

"Inzko će opet izmišljati priče i dostavljati netočne podatke, umjesto da se okrenuo pitanju tajnog naoružavanja koje vrše u FBiH. Izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića i premijera FBiH Fadila Novalića u tom pogledu su nedvosmisleno jasne i upućuju na to da se oni naoružavaju i tajno skladište oružje", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci nakon sastanka sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović, ministrima u Vladi i srpskim predstavnicima u institucijama BiH, piše Srna.

Dodik je podsjetio da je zahtjev Srpske bio da entitetske vlade naprave zajedničku komisiju kako bi se utvrdila istina o ovom pitanju, te da je Republika Srpska spremna da ta komisija pregleda sve lokacije u Srpskoj, ali da za takvo nešto nema reakcije, piše Srna.

"Prije neki dan sam ponovo rekao da smo spremni da to čak bude i međunarodna komisija koja će uključivati i Srbiju i Rusiju, da to mogu da budu zemlje EU pa čak i SAD sa lokalnim predstavnicima, ali ni na to nema odgovora", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je, prema dostupnim medijskim izvještajima, jasno da Inzko o tome ništa neće govoriti u svom izvještaju Vijeću sigurnosti UN, te da on "pokušava da ponovo svu ljagu i laž plasira prema Republici Srpskoj".

Dodik je rekao da Republika Srpska nije sudionik ni u kakvim razgovorima u vezi sa Izbornim zakonom BiH.

"Namjerno je netko tko to kreira izbjegao sudjelovanje predstavnika političkih stranaka iz Republike Srpske, jer se navodno nas ne tiče pitanje u vezi sa konstitutivnošću naroda u FBiH", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske ističe da se sastanci o izmjenama Izbornog zakona BiH održavaju u formatu dva veleposlanika - SAD i EU, s predstavnicima političkih stranaka iz FBiH, iako je za pitanje Doma naroda FBiH, koje je jedno od ključnih, zainteresirana i Republika Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close