Pa da

Dodik: Idem u Rusiju po cjepiva, tko neće da se cijepi - ne mora

"Onaj tko vjeruje i hoće da to uradi, bit će u prilici da to uradi i to vjerojatno neće biti jedino cjepivo'', kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 19. 08. 2020. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da će na jesen otići u Rusiju da "završi posao" nabavke cjepivak protiv koronavirusa.

Dodik je u Doboju kazao da ni u bh. entitetu Republika Srpska ne bi trebalo da bilo tko sumnja u rusko cjepivo jer je Rusija spremna da cijepi svoje stanovništvo, javlja Srna.

"Rusija ni od koga ništa ne traži, ona proizvodi cjepiva za stanovništvo i primarno će upotrijebiti cjepivo za zaštitu svog stanovništva i to radi država za razliku od mnogih zapadnih kompanija koje su komercijalnog tipa", kazao je on novinarima. Po riječima Dodika, "digla se velika galama" oko ruskih cjepiva, dok, s druge strane, Rusija nikoga ne prisiljava ni na što.

"Mi imamo dobre odnose, a ja vjerujem da ćemo u rujnu ili listopadu biti ponovo u Rusiji, gdje ćemo efektuirati tako nešto", naglasio je on.

Dodao je da će cijepljenje biti dobrovoljno i da nitko neće biti natjeran na to.

"Onaj tko vjeruje i hoće da to uradi, bit će u prilici da to uradi i to vjerojatno neće biti jedino cjepivo. Pošto se sve ispolitiziralo u svijetu, pa i cjepiva, vjerojatno će biti rusko, britansko, američoe, pa neka izvoli tko šta hoće. Ako neće, ne mora ništa!", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close