Čestitke

Dodik i Vučić pisali talentiranom Putinu: Želimo mudre savjete

I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Putinu povodom reizbora na mjesto predsjednika Rusije i poželio da nastavi odlučno voditi Rusiju putem napretka.
Vijesti / Politika | 19. 03. 2018. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / SRNA

"Transformacija i napredak koji je Rusija ostvarila pod Vašim vodstvom svih ovih godina dokazuje ispravnost politike koju ste vodili na dobrobit Vašeg naroda i Vaše države, što su građani Rusije prepoznali i potvrdili na izborima, masovno Vam dajući povjerenje i za naredni predsjednički mandat", istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u čestitki Vladimiru Putinu povodom njegove uvjerljive pobjede na predsjedničkim izborima u Rusiji.

Dodik je izrazio uvjerenje da će se dosadašnji ''bliski odnosi i bratska suradnja'' između Republike Srpske i Ruske Federacije, čemu je, kako je naglasio, Putin dao i osobni doprinos, dodatno osnažiti i još više produbiti na dobrobit oba naroda, te otvoriti nove puteve još bolje suradnje na svim razinama.

Kako je objavila Srna, Dodik je ruskom predsjedniku Putinu poželio uspjeh u daljem radu u ime naroda i institucija Republike Srpske, kao i u svoje ime.

I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Putinu povodom reizbora na mjesto predsjednika Rusije i poželio da nastavi odlučno voditi Rusiju putem napretka.

"Primite iskrene čestitke za ponovni izbor za predsjednika Ruske Federacije, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njezinih građana", navodi se u čestitki.

Vučić ističe kako je uvjeren da će Putin svojim izvanrednim talentom lidera, uz jasnu viziju i jaku volju, kao i odgovornost i posvećenost u radu nastaviti da postiže uspjehe u rješavanju svih važnih pitanja za Rusiju, kao i u ispunjavanju planova za njezin dalji sveobuhvatni razvoj, objavljeno je iz ureda predsjednika Srbije.

"Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije i možete se osloniti na naš doprinos produbljivanju suradnje, kao i na zalaganje za ostvarivanje zajedničkih projekata. Uvjeren sam da ćemo, uz međusobno razumijevanje, stvarati bolje uvjete za generacije koje dolaze", naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je ukazao da je zahvalan Putinu za njegov osobni doprinos jačanju tradicionalnog i istinskog prijateljstva Srbije i Rusije, kao i obrani državnih interesa Srbije, koja se ogleda i kroz podršku u UN, kao i u svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj integritet, ugled i slobodarsku tradiciju.

"Želim Vam da Vas, uz uspjeh na odgovornoj dužnosti, prate dobro zdravlje i sreća u osobnom životu. Nadam se dragi prijatelju da ćete nam i u novom predsjedničkom mandatu učiniti čast i ponovo posjetiti Srbiju, jer je svaki susret s Vama prilika za dragocjene razmjene mišljenja i mudre savjete", navodi se u čestitki Vučića.

I predsjednik crnogorske opozicijske Demokratske narodne partije Milan Knežević čestitao je Putinu ocijenivši kako ''impresivan izborni rezultat odražava izraz demokratske volje građana Rusije, koji u Putinu vide jamca stabilnosti, prosperiteta i geopolitičkog otpora unipolarnom svijetu''.

Knežević, koji je i jedan od lidera Demokratskog fronta, naveo je da je pobjeda Putina dočekana i u Crnoj Gori s oduševljenjem.

Kopirati
Drag cursor here to close