Istočno Sarajevo

Dodik i stranci: Od 28 odazvalo se 11

Predstavnici iz Veleposlanstva Velike Britanije ranije su naveli su da neće priusustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu.
Vijesti / Politika | 14. 10. 2021. u 16:16 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u održan je sastanak dužnosnika Republike Srpske s veleposlanicima europskih zemalja u BiH.

Od 28 pozvanih predstavnika veleposlanika zemalja, sastanku se odazvalo njih 11.

Iz Ureda srpskog člana Predsjedništva za RTRS potvrđeno je da ovo nije bio sastanak s veleposlanicima Kvinte.

Ipak, u Sarajevu hitno su odlučili da sazovu sjednici Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, a iz Veleposlanstva Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave veleposlanika Upravnog odbora Vijeća za sprovođenje mira, koji su potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcioniraju institucije na svim razinama vlasti.

Sastanku su priusutvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Prisustvovali su i predsjednici političkih stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Predstavnici iz Veleposlanstva Velike Britanije ranije su naveli su da neće priusustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak s njima i partnerskim veleposlanstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close