Večerica

Dodik i Džaferović uvjereni u pozitivno mišljenje

Iskazana je potreba da se, uzevši u obzir trenutna situacija, održi pozitivna dinamika u europskom putu zemlje.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2019. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastali su se u Tirani s posebnom gošćom ovogodišnjeg susreta lidera Brdo - Brijuni procesa, visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva, tema sastanka je bila formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini, te ispunjenje preostalih uvjeta za stjecanje kandidatskog statusa.

Iskazana je potreba da se, uzevši u obzir trenutna situacija, održi pozitivna dinamika u europskom putu zemlje.

Visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini ponovila je podršku europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali zahvalnost na dosadašnjoj podršci i istaknuli uvjerenje da će Mišljenje Europske komisije biti pozitivno, te da će status kandidata za članstvo u EU biti ubrzo potom donesen.

Na kraju susreta su uputili poziv visokoj predstavnici EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federici Mogherini da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

U ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića sastanku je prisustvovao izaslanik Branimir Jukić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 
Kopirati
Drag cursor here to close