Demokratska fronta

'Dodik i Čović rade na ratom neostvarenim ciljevima'

Zbog svega ovoga, tvrde, Predsjedništvo DF-a apelira i poziva sve probosanske snage na jedinstvo kada je upitanju evidentna potreba obrane BiH.
Vijesti / Politika | 18. 02. 2020. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF), na sjednici koja je u utorak održana u Sarajevu, razmatralo je aktualnu političku situaciju u zemlji, priopćeno je iz DF-a.

Najnoviji potezi Milorada Dodika i vlasti Republike Srpske, predstavljeni kao reakcija na Odluku Ustavnog suda BiH, navode, mnogo su više od toga i predstavljaju izravan atak na državu BiH, njene institucije i u konačnici njen integritet i identitet.

U ovoj kampanji usmjerenoj ka izravnom razbijanju države na tri etničke cjeline aktivno sudjeluje i rukovodstvo HDZ-a (HNS-a), tako da je na sceni pokušaj realizacije ratom neostvarenih ciljeva u režiji dvojca Dodik-Čović, priopćeno je iz DF-a.

''Blokada institucija je već evidentna, nesumnjivo je da će se kriza nastaviti, a dokle će eskalirati zavisi kako od domaćih političkih faktora, tako još više od međunarodne zajednice, koja u ovom trenutku ne iskazuje pretjeranu zainteresiranost da se spriječi ovaj institucionalni državni udar'', navode iz fonda.

Po mnogo čemu ovaj razdolje itekako podsjeća na vrijeme pred početak agresije na BiH. Ovo je vrijeme koje od svih građana BiH zahtijeva mudrost, snagu, strpljenje i hrabrost.

Zbog svega ovoga, tvrde, Predsjedništvo DF-a apelira i poziva sve probosanske snage na jedinstvo kada je upitanju evidentna potreba obrane BiH.

''Sva neslaganje, sve razmirice, sve sujete - nebitni su kada je u pitanju potreba političkog i svakog drugog jedinstva u zaštiti integriteta i cjelovitosti naše domovine i države, Bosne i Hercegovine'', priopćeno je iz Demokratske fronte.

Kopirati
Drag cursor here to close