Teško odolio iskušenju

Dodik: Htio sam uhititi šeficu OHR-a

Dodik je htio dati nalog za uhićenje šefice OHR-a.
Vijesti / Politika | 18. 10. 2017. u 21:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi da je regionalna šefica Ureda visokog predstavnika (OHR) u Banja  Luci Marianna Berecz sinoć ''podržavala opoziciju u Narodnoj skupštini RS-a te da je htio  izdati nalog za njeno uhićenje''.

''Jednog trenutka sam veoma teško odolio iskušenju da ne dam nalog da je uhite. Ona tamo potiče one iz opozicije da ruše parlament i ostale institucije. Zamislite kakva drskost. Dođe ovdje u našu zemlju i ona to radi, dođe ovdje u Banju Luku, gdje mi imamo parlament i ona to radi. Zamislite vi tu drskost, dosta više tih stranaca. Ovaj narod se mora osloboditi stranaca'', ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Modriči.

Naveo je da OHR može misliti šta hoće, ali da je RS vojno neutralna.

''Nas sutra neće gurati u NATO i neke druge organizacije bez Srbije'', kazao je Dodik.

Zastupnici vladajuće većine u Narodnoj skupštini usvojili su protekle noći, bez prisustva opozicije i Koalicije „Domovina“, Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

Rezolucijom se definira neutralnost tog bh.entiteta u odnosu na postojeće vojne saveze, te precizira da je RS opredijeljena da svaki budući status koordinira sa Srbijom kao potpisnikom Daytonskog mirovnog sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close