Dodikovanje

Dodik: Hrvate i Bošnjake nitko ne može pomiriti

Dodik je rekao kako Hrvati u BiH ne mogu oprostiti Srbima što postoji Republika Srpska, ali ne iz nekog hrvatskog, bazičnog razloga…
Vijesti / Politika | 31. 05. 2018. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu kako su Hrvati i Bošnjaci danas najposvađaniji u BiH i da ih nitko ne može izmiriti, te da u Federaciji BiH, za razliku od RS, ništa ne funkcionira - ni Vlada, ni parlament.

U okviru predavanja o temi "Daytonska Republika Srpska danas i perspektive razvoja u kontekstu aktualnih međunarodnih odnosa" studentima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Dodik je naveo da su se ''i muslimani i Hrvati gradili na sukobu prema Srbima, ali je i među njima dugo vremena postojao prikriveni sukob'', prenijela je Srna.

U takvim uvjetima, kaže Dodik, SNSD je počela razvijati odnos s Hrvatima i ''onemogući muslimane da nadglasaju Hrvate, kada je riječ o izboru predstavnika hrvatskog naroda''.

"Stali smo u obranu Hrvata, ne samo zbog njih, nego i zbog nas, jer kad bi se Bošnjaci obračunali s Hrvatima, onda bi mi bili na redu, na isti način", rekao je Dodik.

Naglasio je kako Hrvati u BiH ne mogu oprostiti Srbima što postoji Republika Srpska, ali ne iz nekog hrvatskog, bazičnog razloga, nego zato što oni nemaju tako nešto, dok Bošnjaci smatraju da njima pripada cijela BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close