Dodik državu gura u propast: Neće biti ni lokalnih izbora?!

Dodik državu gura u propast: Neće biti ni lokalnih izbora?!

Vijesti / Politika | 19. 02. 2020. u 19:35 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedonošenje odluka u državnim institucijama, moglo bi imati ozbiljne posljedice po državu, ali i građane ove zemlje.

Zbog neusvajanje nijednog europskog zakona, Bosna i Hercegovina mogla bi dobiti negativnu ocjenu Europske komisije, a neusvajanje državnog proračuna, osim što će ugroziti isplatu plaća zaposlenima u državnim institucijama, u pitanje dovodi i lokalne izbore.

Ukoliko ne bude proračuna, lokalni izbori neće moći biti održani, jer velikim dijelom financiraju se iz državne kase.

Inat

Razdoblje rada i koorperativnosti nije dugo trajalo u državnim tijelima. Nova blokada zarobila je institucije Bosne i Hercegovine.

"Potegnut ću vitalni nacionalni interes taman da se radi o vremenskoj prognozi", poručuje Milorad Dodik.

No, to ima cijenu, jednako za sve razine vlasti, a posljedično i za građane. Vojnici i dočasnici Oružanih snaga BiH prva su kolateralna šteta novonastale situacije. Čekali su dugo obećavano povećanja plaća. Od toga, za sada, neće biti ništa.

Nisu usvojene ni izmjene Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji, koje tretiraju pitanja procedure prisluškivanja.

Zbog nepostojanja entitetske podrške u Domu narodu, nije usvojen niti Zakon o osiguranju depozita. Obveza je to iz Analitičkog mišljenja Europske komisije, i jedan od preduvjeta za stjecanje kandidacijskog statusa.

U Direkciji za europske integracije upozoravaju da bi zbog neusvajanje nekoliko ključnih zakonskih rješenja, naša zemlja mogla propustiti priliku za pozitivnu ocjenu, prilikom procjene Europske komisije, što se očekuje već za dva mjeseca.

Opširniji tekst možete pročitati na stranicama televizije N1

Kolaps

Prave razmjere nove političke krize u zemlji, tek se trebaju sagledati. Mnogo je posla ostalo nedovršeno. Nije kompletiran novi saziv Vijeća ministara, niti su provedene potrebne europske i NATO reforme.

Kopirati
Drag cursor here to close