Lik s crne liste

Dodik dao podršku Trumpu

Dodik je na kraju citirao Trumpa, dodajući da iza tih riječi stoji Republika Srpska i on osobno.
Vijesti / Politika | 18. 12. 2019. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je podršku predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, ističući da oni koji vrše udar na Trumpa i pokušavaju ga smijeniti ugrožavaju osnovne ljudske vrijednosti za koje se bori američki predsjednik, objavila je Srna.

"Ugrožavaju kako u samoj Americi, tako i širom svijeta, jer mnoge manje države se orijentiraju prema SAD", dodao je Dodik.

Naglasio je kako Amerika, kao vodeća svjetska sila usmjerava globalne procese i da je jako bitno za cijeli svijet da SAD vodi netko tko je suverenistički i patriotski orijentiran, kao aktualni američki predsjednik Trump.

"Zato izražavam punu podršku predsjedniku Trumpu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrijednostima do kojih je nama stalo i za koje se već desetljećima borimo. Uvjereni smo da samo na tim temeljima može da se gradi demokratičniji i humaniji svjetski poredak", navodi se u dijelu pisma koje je Dodik uputio Trumpu, a koji je u posjedu Srne.

Dodik je na kraju citirao Trumpa, dodajući da iza tih riječi stoji Republika Srpska i on osobno.

"Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokraciju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvijek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotima", naveo je Dodik, koji je, inače, na crnoj listi SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close