Reagiranje

Dodik: Čije stavove zastupa Zvizdić?

Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje Bosna i Hercegovina ima kod drugih država - naglasio je Dodik.
Vijesti / Politika | 22. 10. 2019. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u utorak da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH, pa se njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao, kako je zaključio, mogu tretirati kao osobni čin - prenosi Srna.

"Ako nije njegov osobni čin, onda bi srpski kadar u Vijeću ministara mogao da odgovori - čije stavove Zvizdić zastupa u SAD-u? Da li Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak misle da je neusvajanje Godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvaća izborne rezultate?", pitao  je Dodik.

On je istaknuo da je Zvizdićevo inzistiranje na NATO integracijama suprotno volji naroda u državi i može se smatrati samo njegovom željom.

"Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje Bosna i Hercegovina ima kod drugih država", naglasio je Dodik.

Zvizdić je pozvao na sastanku sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan u State Departmentu Matthewom Palmerom - na pojačano prisustvo američkih zvaničnika u Bosni i Hercegovini, te se založio za integracije BiH u NATO.

Kopirati
Drag cursor here to close