Ima i dokaze?

Dodik: Britanski špijuni prisluškuju mene i Vučića

Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvijek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.
Vijesti / Politika | 25. 06. 2018. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik izjavio da, navodno, britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i bh. entiteta Republika Srpska, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

Dodik je u izjavi za srbijanski Kurir ustvrdio da postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate vrh Republike Srpske, a pretpostavlja da je ista situacija i u Srbiji, javlja N1.

Na pitanje odakle dokazi za to, Dodik odgovara:

"Dokaz su izjave ministra obrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim utjecajem na ovom prostoru. U srpnju se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog veleposlanika".

Predsjednik RS tvrdi da se ne radi o običnim vojnicima, pješadincima, već specijalcima koji se obavještajnim radom bave na osnovu veoma suvremene i sofisticirane tehnologije.

Na konstataciju da je spomenuo i destabilizaciju Srbije, Dodik kaže da je to "jedna te ista stvar" i da je "vjerojatno da to rade i u Srbiji".

Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvijek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

"Dokaz je u činjenici da je već ranije obavještajna služba BiH otvorila operativne naloge prisluškivanja dužnosnika Srbije i Republike Srpske. Svatko tko je ovdje upućen u bilo što, zna da se to u BiH ne može raditi bez odobrenja zapadnih službi. Što ćete veći dokaz od ovog", tvrdi Dodik.

Na pitanje je li o svojim tvrdnjama obavijestio Vučića, Dodik odgovara da "Vučić to vrlo dobro zna".

Kopirati
Drag cursor here to close