RS će imati odgovor na sve opstrukcije

Dodik: BiH neće u NATO sve dok se o tome pita i SNSD

Dodik ističe da neće pristati na NATO integracije, iako sarajevski političari time uvjetuju formiranje Vijeća ministara.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2019. u 21:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Republika Srpska će imati odgovor na sve opstrukcije iz Sarajeva, a BiH neće u NATO sve dok se o tome pita i SNSD'', poručuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, javlja Novinska agencija Republike Srpske (Srna).

Dodik ističe da neće pristati na NATO integracije, iako sarajevski političari time uvjetuju formiranje Vijeća ministara.

On kaže da ga ne čudi puno to što čelnik SDA Bakir Izetbegović prijeti da će partnere, možda, potražiti u SDS-u i PDP-u, i što u tim strankama takve izjave prihvaćaju raširenih ruku.

''Evo ih tamo, sjede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade. U prvoj godini su kao nešto najavljivali, a onda su tri godine sjedili. Napravili su ozbiljnu štetu'', rekao je za ATV Dodik, koji je i čelnik SNSD-a.

On poručuje da će Narodna skupština Republike Srpske staviti točku na mnoge priče koje potežu, kako političari iz Federacije BiH, tako i međunarodna zajednica.

''Jedna od njih je i ona o bonskim ovlastima. Neka od tih pitanja će biti sadržana i u političkoj platformi koju će SNSD predložiti parlamentu Srpske. Glavni odbor stranke će platformu razmatrati već 18. rujna'', kaže Dodik, prenosi Srna.

Povodom toga što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otišao u London da bi nazočio obredu bivšem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu, Dodik kaže da to treba promatrati i kao neku vrstu provokacije prema Srbima, jer se, kako je naveo, smatra da onaj koji učini neko zlo Srbima treba biti poštovan s njegove strane.

''Željko Komšić misli da je Paddy Ashdown bio važna osoba. Mi mislimo da je njegov rad bio poguban za cijelu BiH'', naglašava Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close