Jedinstvo

Dodik: BiH je zemlja nazor u kojoj mrze Srbe

"Republika Srpska je sjajna i velika nacionalna i narodna ideja srpskog naroda i jedino mjesto našeg opstanka ovdje", poručio je Dodik.
Vijesti / Politika | 16. 02. 2020. u 09:19 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u subotu navečer da je BiH "zemlja nazor" u kojoj mrze Srbe i na podmukao način pokušavaju oteti više od 90.000 hektara zemljišta Republike Srpske.

"Sljedeće što nas čeka jeste da nam oduzmu šume i rijeke, kasnije i škole, da nas naprave narodom bez identifikacije, kao što su to radili ukidajući nam Dan Republike, naš grb i mnogo toga drugog", rekao je Dodik u Bijeljini.

Obraćajući se na tradicionalnom druženju koje organizuje Zavičajno udruženje Tuzlaka, on je ocijenio da Srbima nema mjesta u BiH u kojoj ne žele Republiku Srpsku.

"Republika Srpska je sjajna i velika nacionalna i narodna ideja srpskog naroda i jedino mjesto našeg opstanka ovdje", poručio je Dodik.

On je istaknuo da se Srpska neće braniti snagom, puškama i tenkovima, nego snagom naroda i njenih institucija, koje treba graditi kroz jedinstvo u parlamentu Republike Srpske i djelovanjem u zajedničkim institucijama.

"Ja nisam ratni lider, ja ovaj narod neću da vodim u rat i neće ni biti rata, ali ću i te kako biti sposoban i spreman da se borim za politička prava, jer hoću da naša djeca ne moraju da vode naše bitke, već da uđu u stabilnost voljene i prihvaćene Republike Srpske, integriranom sa Srbijom prije svega", naveo je Dodik.

Nazivajući BiH "zemljom nazor" koju održavaju stranci, dajući sve više prava muslimanima, on je zaključio da srpski narod ne može da živi ako nije u slobodi i pozvao sve Srbe da slave Republiku Srpsku i zajedništvo.

"Ostajem i radim ovaj posao isključivo zato da Srbi nikada više ne budu progonjeni iz svojih kuća i da ostanemo svoji na svome", poručio je Dodik.

On je dodao da ne postoje nikakvi "bosanski Srbi", nego jedinstveni Srbi koji i dalje moraju da vode političku borbu za svoja prava, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close