Prijetnje

Dodik: Ako nas zaobiđete, ukidamo nadležnost SIPA-e i Tužiteljstva BiH

Dodik je sinoć precizirao da to znači da će prekinuti sustav neizravnog oporezivanja, ukinuti nadležnost nelegalnih i nefunkcionalnih Tužiteljstva i Agencije za istrage i zaštitu BiH na teritoriju Republike Srpske, te poništiti sve nametnute odluke v
Vijesti / Politika | 01. 08. 2019. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska, ukoliko prilikom formiranja vlasti na razini BiH budu zaobiđeni njeni izborni pobjednici, odlukama Narodne skupštine Republike Srpske ponovo uspostaviti prvobitni daytonski sustav i uređenje BiH.

Dodik je sinoć precizirao da to znači da će prekinuti sustav neizravnog oporezivanja, ukinuti nadležnost nelegalnih i nefunkcionalnih Tužiteljstva i Agencije za istrage i zaštitu BiH na teritoriju Republike Srpske, te poništiti sve nametnute odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice.

"To je prvo što ćemo učiniti ako netko želi da se igra i da izabere SDS-ovog lidera Mirka Šarovića za predsjedavajućeg Vijeća ministara. Neka nam daju dovoljan razlog da to uradimo, a dovoljno je ovo što hoće da urade uz pomoć opozicije u Srpskoj", istakao je Dodik.

Dodik je za RTRS rekao da nitko ''ne može da naredi zastupnicima SNSD-a i srpske koalicije u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH šta da rade'', jer to nije prihvatljivo ni u američkom Kongresu.

"To vrijeme je prošlo i to moraju da razumiju. Ili će se dogovarati sa relevantnim i legitimnim predstavnicima Srba u BiH koji dolaze iz Srpske ili će imati to što traže i što sam spomenuo", kaže Dodik, prenosi N1.

Komentirajući prijepore nastale zbog navoda "Jerusalem Posta" o navodnim ocjenama hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o stanju u BiH, Dodik je kazao kako BiH o tome nema jedinstveno stajalište nego se o tome očituju pojedinci, svatko u svoje ime. "Osnovna je i točna pretpostavka da je BiH u osnovi nestabilna zemlja, a ja bih dodao i nemoguća i neodrživa zemlja", kazao je Dodik iznoseći pritom netočnu tvrdnju kako je na europskom tlu najviše boraca u redovima Islamske države bilo upravo iz BiH.

Prema informacijama koje je prikupio Europol, od oko pet tisuća boraca IS-a koji su stigli iz Europe zapravo ih je najviše bilo iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Belgije. "Jasno je da svi Bošnjaci nisu teroristi, ali svi oni koji su činili teroristička djela u BiH jesu muslimani", kazao je Dodik dodajući kako mu je nejasno zbog čega je BiH "uglavljena" u organizacije koje okupljaju islamske zemlje, iako je sama većinski kršćanska država.

Tvrdi kako je upravo Hrvatska kriva jer je tijekom rata dopustila da u BiH uđe četiri i pol tisuće mudžahedina koji su kasnije činili zločine. "Ova izjava može poslužiti kao osnova da raščistimo stvari", kazao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close