Svi kao Mostar

Doći će do općeg kaosa

Radojičić je istaknuo kako će se zbog odluke Povjerenstva situacija s razine BiH preliti na sve razine, te da će doći do općeg kaosa u cijeloj zemlji.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2020. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić tvrdi kako će, zbog odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da lokalne izbore pomjeri za 15. studeni, biti ugroženo funkcioniranje svih lokalnih zajednica jer novoizabrani predstavnici vlasti neće biti u mogućnosti na vrijeme donijeti proračune za 2021. godinu.

Radojičić je istaknuo kako će se zbog odluke Povjerenstva situacija s razine BiH preliti na sve razine, te da će doći do općeg kaosa u cijeloj zemlji.

"Očigledno da se SIP nije vodio nekim logičkim, već isključivo političkim motivima u svojoj odluci. Studeni i prosinac su razdoblje kada treba donijeti proračun i pripremiti planove za sljedeću godinu, a mi idemo u izbore", rekao je Radojičić za Glas Srpske.

Prema njegovim riječima, sve lokalne zajednice imat će probleme, jer neće biti formirane skupštinske većine, a načelnici i gradonačelnici će biti u nekom tranzicijskom razdoblju, prenijela je Srna.

"Treba imati u vidu da tek kada se konstituira skupštinska većina, počinju komplicirani međustranački razgovori i izbori načelnika odjela i drugih organa. Pored svega toga, proračun treba planirati nakon godine koja je bila izuzetno teška za čitav svijet, pa tako i za nas", naglasio je Radojičić.

Dodao je kako će samo oni koji brzo konstituiraju organe vlasti u najboljem slučaju imati proračun krajem siječnja ili u veljači, dok će to biti mnogo teže u lokalnim zajednicama gdje bude stranačkih previranja.

Kopirati
Drag cursor here to close