Odlična platforma

'Dobra obuka-bolja uprava': Načelnici i gradonačelnici na obuci

Ova konferencija predstavlja odličnu platformu za razmjenu mišljenja i iskustava za produbljivanje uzajamne suradnje
Vijesti / Politika | 28. 11. 2017. u 14:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesta godišnja konferencija "Dobra obuka-bolja uprva u organizaciji Agencije za državnu službu Federacije BiH (ADS FBiH) održana je u Sarajevu na kojoj je prisustvovalo oko stotinu sudionika - načelnici općina i gradonačelnici s prostora Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici županijskih ministarstava za pravosuđe/pravdu i upravu, predstavnici međunarodnih organizacija, te dužnosnici Agencije za isporuku integriranih usluga Albanije.

Skupu je nazočila i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

''Ova konferencija predstavlja odličnu platformu za razmjenu mišljenja i iskustava za produbljivanje uzajamne suradnje, te stvaranje preduvjeta za uvođenje promjena u svakodnevnom radu u cilju jačanja odgovornosti prema građanima i stvaranje ambijenta za veće povjerenje građana u rad institucija Bosne i Hercegovine'', naglasio je u svom izlaganju direktor ADS-a FBiH Refik Begić.

Posebno je podcrtao da "sustav obuke za jedinice lokalne samouprave u BiH ne bi imao današnji okvir bez podrške donatora".

''U tom smislu moram spomenuti Veleposlanstvo Kraljevine Švedske, Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), te vlade Velike Britanije, Slovačke i Austrije'', kazao je Begić.

Direktor Zavoda za javnu upravu i član Koordinacionog tijela za obuku u jedinicama lokalne samouprave Enver Išerić je u svom obraćanju izrazio nadu da će se "reformski procesi u javnoj upravi ubuduće odvijati jačim tempom".

Mahmutbegović je konferenciju okarakterizirala kao "impozantan skup".

''Jedinice lokalne samouprave moraju biti servis građanima, a javna uprava ne smije biti administrativna barijera'', konstatirala je potpredsjednica FBiH.

Sudionicima Konferencije su se obratili i predstavnici: UNDP-a Goran Štefatić, OSCE Misije u BiH Samra Ramić, Saveza općina i gradova FBiH Miroslav Lucić, ADS-a FBiH Samra Ljuca i Fazila Sivro, Općine Tešanj Mirnes Dedukić, eksterni trener Merima Tanović, te izvršna direktorica Agencije za isporuku integriranih usluga Albanije Anisa Brano, priopćeno je iz Agencije za državnu službu Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close