Obrada u tijeku

Do sada 20.000 Hrvata će glasovati iz inozemstva na Općim izborima

Pirić kaže da SIP privodi kraju proces ovjere kandidatskih popisa i kandidata za predstojeće izbore u BiH.
Vijesti / Politika | 08. 08. 2018. u 16:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je do isteka roka 24. srpnja primila oko 95.000 prijava birača za glasovanje izvan BiH, a do srijede je obrađeno 75.000'', kazala je Feni glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić. 

Po njenim riječima, od 75.000 obrađenih, 8.000 ne ispunjava uvjete za ovjeru. To znači da im nedostaje neki od potrebnih dokumenata ili je dostavljeni dokument nevalidan, odnosno obrazac nije potpisan ili nije uopće dostavljen. 

Od obrađenih prijava, najviše ih je stiglo iz Republike Hrvatske oko 20.000, iz Srbije oko 12.000 te iz Njemačke blizu 10.000.    

Pirić kaže da SIP privodi kraju proces ovjere kandidatskih popisa i kandidata za predstojeće izbore u BiH. 

Nakon što su ovjerene i provjerene redoviti kandidatski popisi, danas u 16 sati ističe rok za dostavljanje kompenzacijskih popisa. 

''Nakon što izvršimo provjeru, ovjerit ćemo i kompenzacijske liste koje ispunjavaju uvjete i sve ih zajedno sa redovnim objaviti u službenim glasnicima i u sredstvima javnog informiranja do 23. kolovoza. Na našoj web stranici su već objavljene ovjerene redoviti kandidatski popisi. Pozivamo sve kandidate i političke subjekte da izvrše provjeru podataka na ovjerenim kandidatskim popisima i ukoliko uoče neku slovnu ili drugu grešku da nam to prijave prije nego što ih i službeno objavimo u službenim glasnicima'', kazala je Pirić.

Kopirati
Drag cursor here to close