Pozdravili napredak BiH

Diplomati COWEB-a Vijeća EU pohvalili Predsjedništvo BiH

Diplomati su istaknuli lidersku ulogu koju, po njima, vodi aktualni saziv Predsjedništva BiH u ključnim segmentima na putu BiH k europskim integracijama.
Vijesti / Politika | 21. 03. 2019. u 20:35 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas diplomate Radne grupe EU za zapadni Balkan (COWEB).

Diplomate su upoznale članove Predsjedništva BiH s dosadašnjim sastancima u BiH koje su održali u sklopu više susreta na temu razmjene ideja za usmjeravanje regionalne suradnje na zapadnom Balkanu.

Pozdravili su ostvareni napredak naše zemlje na putu k EU i izrazili očekivanje da će BiH nastaviti neophodne reformske procese. Diplomati su istaknuli lidersku ulogu koju, po njima, vodi aktualni saziv Predsjedništva BiH u ključnim segmentima na putu BiH ka europskim integracijama.

Pohvalili su Predsjedništvo BiH na danom odobrenju za zaključivanje regionalnog sporazuma o roamingu i aktivnostima poduzetim na deblokiranju procesa akreditacije bh. univerziteta, istaknuvši bitnim postizanje konsenzusa oko bitnih stvari, jer tako i EU ima dobre temelje za suradnju s BiH u narednom periodu.

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali spremnost za nastavak provedbe reformi u cilju akceptiranja svih elemenata pravne stečevine EU u domaće zakonodavstvo, istaknuvši da bi taj reformski proces dodatno bio potaknut dobivanjem pozitivnog mišljenja Europske komisije (avis) o zahtjevu za članstvo BiH u EU do kraja rumunjskog predsjedanja Vijećem EU.

Pored članova COWEB-a, na sastanku su nazočili i predstavnici sudionici SEECP-a, Komisije EU, Europske službe za vanjske poslove i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) i šef Delegacije Europske unije u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close