Pao dogovor

Dijele se resori u Sarajevu: Zatvorenik na čelu direkcije!

Direkcijom za puteve KS još uvijek, bar na papiru, rukovodi Nermin Drnda (SDA), a koji se nalazi u zatvoru.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2019. u 20:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi saziv vlasti u Kantonu Sarajevu već je počeo proračune o raspodjeli "plijena", odnosno upravnih i nadzornih odbora javnih subjekata u kojima, u narednom periodu, namjeravaju postaviti svoje ljude.

Narod i pravda (NiP) "pikirao" je Kantonalnu upravu civilne zaštite Kantona Sarajevo, Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, KJKP Vodovod i kanalizacija te Turističku zajednicu Kantona Sarajevo.

U ovim javnim subjektima na rukovodećim pozicijama nalazi se kadar SBB-a i SDA. Na čelu Kantonalne uprave civilne zaštite je Samir Džihić iz SBB-a, na čelu Zavoda za planiranje razvoja je Hamdija Efendić iz SDA, na čelu Vodovoda i kanalizacija je Azra Muzur iz SDA, dok je na čelu Turističke zajednice KS Midhat Hubijar.

Posebno zanimljiv će biti odnos Naroda i pravde prema aktualnom direktoru Turističke zajednice KS koji je prošle godine optužio predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića da je "izvršio masakr" u ovom organu dok je obnašao dužnost predsjednika Vlade KS, piše Klix.ba.

SDP-u skijanje, grijanje i zdravstvo

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH trebala bi dobiti javno preduzeće ZOI'84 zajedno s Hotelom "Maršal" na Bjelašnici, Sarajevogas, Toplane i Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Na čelu ZOI'84 nalazi se Nevres Alispahić (SDA), na čelu Sarajevogasa Nihada Glamoč (SDA), na čelu Toplana Admir Džubur (SBB), dok se ne mjestu direktora Doma zdravlja KS nalazi Fuad Husić (BOSS).

Savez za bolju budućnost (SBB) pretendira na Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo kojim danas upravlja Mirza Hulusić, također kadar SBB-a, javno preduzeće Pokop, čiji je direktor Goran Cerić izabran na prijedlog SBB-a i u konačnici Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" kojom rukovodi SBB-ov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Zlatko Kravić.

Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) na čijem čelu se nalazi Ibrahim Hadžibajrić namjerava preuzeti Javno poduzeće Sarajevo-šume, Tržnice-pijace i Službu za zapošljavanje KS.

Na mjestu direktora Sarajevo-šuma nalazi se Nermin Demirović (SDA), na mjestu direktora Tržnica je Jasmin Terović (SDA), dok se na poziciji vršitelja dužnosti direktora Službe za zapošljavanje KS nalazi Muhamed Bekto još od kada je Midhat Osmanbegović (SBB) podnio ostavku.

Demokratska fronta (DF) trebala bi dobiti javno poduzeće Park Sarajevo kojim rukovodi Alen Ramić iz SBB-a, Apoteke Sarajevo kojim upravlja Sait Muradić (SBB) te Zavod za hitnu medicinsku pomoć kojim rukovodi Adem Zalihić.

Našoj stranci putevi, RAD i fondovi

Što se tiče Naše stranke (NS), ova politička opcija dobit će Direkciju za puteve Kantona Sarajevo, KJKP RAD, Kantonalni stambeni fond i Fond Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata IKRE.

Direkcijom za puteve KS još uvijek, bar na papiru, rukovodi Nermin Drnda (SDA), a koji se nalazi u zatvoru, piše Klix.ba. Na čelu KJKP RAD nalazi se Selim Babić (SDA), Kantonalnog stambenog fonda Adnan Efendić (SDA), dok se na čelu Fonda IKRE nalazi Smajo Halilović (BPS).

U nadolazećem razdoblju između stranaka Šestorke ova raspodjela bi trebala biti službena, ali treba istaknuti i da u tekstu nisu nabrojana sva javna poduzeća oko kojih se vode pregovori.

Kopirati
Drag cursor here to close