'Ruši ustavni poredak'

DF: Privedite Grujičića

Smatraju da je Grujičić samim nepoštivanjem odluke Suda BiH o odbacivanju žalbi na odlukuSIP-a BiH o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, te nizom neutemeljenih optužbi na račun Suda BiH, grubo napao institucije države Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 27. 01. 2021. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Mladen Grujičić

Demokratska fronta pozvala je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine da u skladu sa zakonom privede i sasluša Mladena Grujičića s obzirom na pozive za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Smatraju da je Grujičić samim nepoštivanjem odluke Suda BiH o odbacivanju žalbi na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, te nizom neutemeljenih optužbi na račun Suda BiH, grubo napao institucije države Bosne i Hercegovine, pokušavajući dovesti u pitanje njihov integritet.

''Kada se uz sve to imaju u vidu pozivi na otcjepljenje jednog bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, reakcija Tužiteljstva Bosne i Hercegovine nikako ne bi trebala izostati'', priopćeno je iz DF-a.

Podsjetimo, mačelnik Srebrenice Mladen Grujičić je nakon odluke Suda BiH o poništenju izbora u Srebrenici i Doboju kazao da se radi o političkoj odluci suda i da se RS mora osamostaliti.

"Ovim skandaloznim, pristrasnim odlukama se pokazuje da BiH ne liči na državu i da se Republika Srpska mora osamostaliti  jer nema života sa onim koji omalovažava, osuđuje i ignorira sve što je srpsko želeći nametnuti apsolutnu vlast i zakone koji odgovaraju samo Bošnjacima", ocijenio je Grujičić.

On ovakvu odluku SIP-a kao i Suda BiH smatra skandaloznom i sramotnom te je mišljenja se radi o pravnom nasilju "kojim se želi obespraviti srpski narod, poništiti njegova prava i izborna volja i ostvariti ciljevi i prijetnje bošnjačke strane da Srbima nije mjesto u BiH."

Potom je kazao da će odmah krenuti u pripremu za ponovljenje izbore.

Sud BiH odbacio je žalbe na odluke SIP-a kojim se poništavaju izbori u Doboju i Srebrenici, zbog čega će u ova dva grada izbori biti ponovno održani.

Kopirati
Drag cursor here to close