Izgovori

DF: Skandalozne su ocjene da je NATO izgovor za neformiranje vlasti

''Za razliku od tzv. Bh bloka (Naše stranke i SDP-a) Demokratskoj fronti zakoni i odluke institucija države Bosne i Hercegovine nikada neće biti predmetom pregovora'', piše u priopćenju DF-a.
Vijesti / Politika | 01. 07. 2019. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Takozvani Bh.blok ponovo je kroz javne nastupe njihovih dužnosnika zauzeo istu političku poziciju koju u pogledu formiranja vlasti zastupa anti-NATO koalicija SNSD – HDZ. Mi u DF-u smatramo skandaloznim i antidržavničkim ocjene pojedinih dužnosnika takozvanog Bh. bloka da je NATO izgovor za neformiranje vlasti'', poručili su u priopćenju iz stranke Demokratske Fronte.

Također navode da u postojećoj političkoj situaciji, gdje za nastavak NATO integracija postoje strateške odluke, donesene čak prije deset godina, u situaciji gdje je to propisano Zakonom o odbrani BiH, tvrditi da za nastavak NATO integracija ne postoji dogovor, je izraz ili političke nezrelosti ili otvorenog antidržavnog djelovanja.

''Za razliku od tzv. Bh bloka (Naše stranke i SDP-a) Demokratskoj fronti zakoni i odluke institucija države Bosne i Hercegovine nikada neće biti predmetom pregovora'', napisano je tvrdeći kako će samo pod takvim uvjetima DF će biti dijelom vlasti.

Svaka politička aktivnost koja je usmjerena ka podršci  tome da potpisnici ranijih strateških odluka o NATO integracijama BiH, svoju trenutnu političku volju stave iznad zakona države Bosne i Hercegovine, jeste, kako navode, za najgrublju osudu od strane građana koji su dali podršku tim politikama, jer su se one, očito lažno predstavljale kao politike koje djeluju u interesu države Bosne i Hercegovine.

''SNSD-u koji je potpisao formalni zahtjev za Akcioni plan za članstvo u NATO-u i HDZ-u koji je kroz djelovanje bivšeg člana Predsjedništva BiH, potpisao Strategiju vanjske politike, koja definira nastavak NATO integracija, Bh.blok ima pravo pomagati, ali mi u DF-u obećavamo da im ta pomoć neće biti od koristi'', zaključuje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close