Kažu

DF: RS nije subjekt međunarodnog prava, nego posljedica genocida

''Bosanskohercegovački entitet RS nije subjekt međunarodnog prava, jer nije nikakva država nego posljedica genocida'', poručuje se iz DF.
Vijesti / Politika | 23. 07. 2020. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Ras Srbija / Milorad Dodik

''Očito je kako Milorad Dodik ne poznaje temeljne postulate međunarodnog prava, kao što je to, na primjer, tko su subjekti međunarodnog prava'', poručeno je iz Demokratske fronte. 

''Bosanskohercegovački entitet RS nije subjekt međunarodnog prava, jer nije nikakva država nego posljedica genocida.

Ako se podsjetimo presude Međunarodnog suda pravde iz Haga, donesene 2007. godine, tamo je utvrđeno da su genocidne institucije tada takozvane RS osmislile (političke i vojne), planirale i provele aktivnosti koje su za rezultat imale genocid, uz to da je to tadašnja SR Jugoslavija (danas Srbija), znala ali nije učinila ništa da to spriječi, onda je i laiku jasno da je na međunarodnom planu identificiran onaj tko je imao i realizirao genocidne namjere.

Osim toga imamo i niz presuda iz Haga, prema pojedincima iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su presuđeni za genocid, zločine protiv čovječnosti i etničko čišćenje, što su oni ostvarivali kroz udruživanje u zločinački poduhvat sa ciljem činjenja genocida.

Kada to znamo, onda je sasvim jasno da bilo tko u svijetu neće nikada podržati ideju da nešto što je nastalo na genocidu i etničkom čišćenju postane suverenom državom.

Čuli smo poruke svjetskih državnika povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, koje nedvojbeno govori u korist podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, tako da ove igrokaze i samoreklamiranje Milorada Dodika teško da bilo tko može shvatiti drugačije osim da idu u korist jedne istočne zemlje, koja ovdje planirano i organizirano destabilizira Bosnu i Hercegovinu, kako bi se omeo i zaustavio naš put u NATO i Europsku uniju'', poručeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close