Izmjene

DF: Neće Plenković nego građani BiH

''O izmjenama Izbornog zakona BiH neće odlučivati Plenković, nego građani Bosne u Hercegovine putem svojih političkih predstavnika.''
Vijesti / Politika | 19. 08. 2020. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta ovim putem želi poručiti premijeru Republike Hrvatske da Izborni zakon BiH nikada neće biti promijenjen na način kako to želi predsjednik HDZ-a Dragan Čović, unatoč svoj mogućoj podršci Plenkovića, poručeno je u priopćenju. 

''Svima je poznato da su HDZ-ovi zahtjevi za izmjenom Izbornog zakona u potpunoj suprotnosti sa presudama Europskog suda za ljudska prava u više slučajeva, da su u potpunoj suprotnosti sa europskom pravnom stečevinom i europskim standardima i principima. Plenković se podrškom koju najavljuje Čoviću suprotstavlja temeljnim postulatima Europske unije, koje je Republika Hrvatska član.

Kao što takva nastojanja nisu urodila plodom u proteklim godinama, te je upravo zbog njih Dragan Čović na izborima za člana Predsjedništva BiH doživio bolan i zaslužen poraz, tako ni u budućnosti neće uroditi plodom.

O izmjenama Izbornog zakona BiH neće odlučivati Plenković, nego građani Bosne u Hercegovine putem svojih političkih predstavnika.

Za razliku od HDZ BiH koji svoje političke želje za izmjenom Izbornog zakona temelji na anticivilizacijskim i antieuropskim principima, Demokratska fronta je u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH koji je u potpunosti usklađen sa Mišljenjem Europske komisije.

Upravo zbog toga, prijedlog DF-a ima potpunu podršku svih probosanskih stranka ali i međunarodne zajednice. Pozivamo premijera Republike Hrvatske da detaljno prouči prijedlog DF-a, kako bi se upoznao sa načinom izmjena Izbornog zakona na temelju europskih pravnih principa, pogotovo zbog toga što znamo da su u tome smislu HDZ-ova nastojanja u Europskom parlamentu doživjela potpuni debakl'', poručeno je iz DF.

Kopirati
Drag cursor here to close