Kiša priopćenja

DF napada HNS, ali ne spominje 'dogovor' za Mostar

''DF je porazio HNS prije dvije godine, a tek će HNS poraz osjetiti za dvije godine'', poručili su.
Vijesti / Politika | 18. 12. 2020. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Demokratska fronta Mostar ovim putem odbacuje optužbe 'Hrvatskog narodnog sabora' o promoviranju bilo kakvog govora mržnje i netrpeljivosti tijekom jučerašnjeg predizbornog skupa DF-a u Mostaru'', poručili su jutros priopćenjem za javnost iz Demokratske fronte.

''Mostarska ali i šira bosanskohercegovačka javnost imala je priliku čuti više puta ponovljene i podcrtane poruke o Mostaru kao gradu svih njegovih građana Srba, Hrvata, Bošnjaka i svih drugih Mostaraca, gradu koji ne zaslužuje etničke ili bilo kakve druge identitetske podjele'', poručili su iz DF-a.

''HNS-ova upornost u predstavljanju takve politike kao politike mržnje i netrpeljivosti jeste dio sistematske propagande koja se protiv ideje građanske Bosne i Hercegovine, koju DF zastupa, godinama vodi putem HDZ-ovih medija'', rekli su iz DF-a.

Demokratska fronta Mostar smatra da je HNS u potpunosti izgubio kredibilitet za zastupanje europske politike.

''S obzirom da vodeća stranka HNS-a, odnosno HDZ, djeluje u interesu ruske politike u Bosni i Hercegovini, o čemu DF govori već godinama a HDZ to uvijek i iznova potvrđuje, te time oktlanja bilo kakvu sumnju u ispravnost političkog stanovišta Demokratske fronte. O tome tko je za europsku politiku a tko protiv nje, najbolje svjedoči činjenica da DF inzistira i predlaže rješenja u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH u skladu sa presudama Europskog suda za ljudska prava, dok HDZ uopće ne želi ni čuti za provođenje presuda Europskog suda za ljudskog prava jer je HDZ-u ruska politika iznad svake europske politike, pa i iznad interesa Bosne i Hercegovine da postane članicom NATO saveza'', rekli su iz DF-a pozivajući sve građane Mostara da ne nasjedaju na prorusku propagandu HNS-a, te da na izbore izađu kao slobodni građani i glasuju po vlastitoj savjesti.

''DF je porazio HNS prije dvije godine, a tek će HNS poraz osjetiti za dvije godine'', poručili su.

Podsjetimo, Hrvatski narodni sabor izražava zgražanje istupima drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Komšića i njegovog savjetnika i predsjednika Liberalno demokratske partije Srbije, Jovanovića prilikom posjete Mostaru te poslanim porukama i fotografijama, priopćio je HNS. ''U najavi posjete Mostaru, Komšića najavljuju sa slikom Josipa Broza Tita sa čudnim sloganom: ''Gdje sam ja stao, Ti nastavi!''. Je li ''drug Tito'' bio klasični ratni zločinac koji je poslije onoga rata bez suđenja smaknuo tisuće nevinih civila. Hoće li Komšić nastaviti njegov posao? Kod koga i za koga je Komšić lobirao glasove u Mostaru s ovim porukama?'', pitaju se u HNS-u.

Napomenimo kako je gostujući u Dnevniku Federalne TV, ''savjetnik prvog bošnjačkog predsjednika Željka Komšića'' otvoreno priznao kako postoji projekt za Mostar.

''Na jednoj listi su i Bakir i Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što se nije moglo dogoditi u Sarajevu, dogodilo se u Mostaru'', izjavio je Čedomir Jovanović. 

''Ovim putem nećemo tražiti isprike od strane Naše stranke i SDP-a zbog medijskih napada i kleveta koje su ovih dana upućivane prema nama od strane njihovih kandidata, nego pozivamo one časne pojedince koji se nalaze na listama ovih stranaka za Mostar da se jasno i javno distanciraju od sudjelovanja u bošnjačkom projektu. Svojom šutnjom pristajete sudjelovati u očiglednim manipulacijama bošnjačke politike'', priopćio je HRS.

Kopirati
Drag cursor here to close