Skandalozno

DF: HDZ i SNSD dogovorili blokiranje ispunjavanja prioriteta iz Mišljenja EK

''HDZ i SNSD u potpunosti su složni u tome da odbijaju usvajanje Zakona o javim nabavkama, i to je samo još jedan izraz blokada koje najavljuje Čović.''
Vijesti / Politika | 29. 10. 2020. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta smatra skandaloznom najavu novih blokada od strane predsjednika HDZ-a, sve dok se Izborni zakon ne izmjeni po modelu etničke diskriminacije koji on zagovara.

''Smatramo da je Čovićev poziv za ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Europske komisije licemjeran iz više razloga. U prvom redu licemjeran je zbog toga što sve ono na čemu inzistira HDZ jeste u suprotnosti sa priporitetima iz Mišljenja EK. Dokaz tome jeste i HDZ-ovo protivljenje usvajanju Zakona o javnim nabavkama, kojeg je Demokratska fronta danas ponovo putila u parlamentarnu proceduru'', mišljenja je DF.

Dalje navode, kako upravo na tome primjeru se još jednom pokazuje da HDZ bespogovorno slijedi politiku Milorada Dodika, kao i to da očito postoji dogovor između HDZ-a i SNSD-a o blokiranju ispunjavanja prioriteta iz Mišljenja EK.

''HDZ i SNSD u potpunosti su složni u tome da odbijaju usvajanje Zakona o javim nabavkama, i to je samo još jedan izraz blokada koje najavljuje Čović. Začuđuje to što se Izaslanstvo EU u BiH pored svih tih vidljivih činjenica još uvijek drži neutralno, te ne želi otvoreno kazati tko je krivac za neusvajanje reformskih zakona poput Zakona o javnim nabavkama, koji su dijelom prioriteta iz Mišljenja EK'', priopćeno je iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close