Izbori se bliže

Devedesetka priprema kandidata za Predsjedništvo?

''Mogu reći načelno da će se HDZ 1990 sa svojim partnerima suprostaviti lošoj politici kod Hrvata u Bosni i Hercegovini i svim ostalim lošim politikama u BiH'', dodao je lider HDZ1990.
Vijesti / Politika | 16. 04. 2018. u 22:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ1990) razmišlja o kandidiranju osobe za poziciju člana Predsjedništva BIH.

''Razmišljamo i razgovaramo o tome, ali ponavljam sačekat ćemo raspisivanje izbora i sačekat ćemo da vidimo, kao ozbiljni ljudi, hoće li se dogoditi izmjene izbornog zakona ili ne, jer u ovom trenutku ne znamo izborno zakonodavstvo po kojem se natječemo, ali i o svim opcijama razgovaramo i to je vrlo realno'', rekao je predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović za Vijesti.ba.

HDZ 1990 će početkom svibnja na središnjem odboru donijeti svoje oduke.

''Budući da bi bilo neozbiljno donijeti odluku, a još ne znamo niti izborno zakonodavstvo po kojem ćemo se natjecati, ali mogu reći načelno da će se HDZ 1990 sa svojim partnerima suprostaviti lošoj politici kod Hrvata u Bosni i Hercegovini i svim ostalim lošim politikama u BiH'', dodao je lider HDZ1990.

Na konstataciju kako je sve  manje vremena da dođe do izmjena izbornog zakona, Cvitanović je dodao da osim toga volja uopće ne postoji.

''Šest prinicpa koje su došli od četiri političke stranke sa sjedištem u Sarajevu su apsolutno neprihvatljivi. Smatram da dodatno usložnjavaju i ovako složenu situaciju. Očekujem da će međunarodna zajednica intezivirati medijaciju među onima koji su odgovorni za situaciju u kojoj se nalazimo i da će ipak pod pritiskom međunarodne zajednice se doći do rješenja koje će poštivati presudu Ustavnog suda BiH i da ćemo se svi moći nesmetano spremati za izbore koji će biti održani u listopadu ove godine'', zaključio je Cvitanović.

Gostujući u Dnevniku TV1 Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, govorio je o tome što je trebalo biti urađeno ali i što se moglo uraditi brže za vrijeme njegovog mandata. Na pitanje hoće li biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, Zvizdić je odgovorio da se o tome još uvijek u SDA nije raspravljalo. Osobno je, kako kaže, sve bliže odluci da odustane od kandidature.

Kopirati
Drag cursor here to close