Naslikavanje

Devedesetka Hercegu: Sramite se

Vijesti / Politika | 01. 09. 2017. u 09:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zalud vam i torbe i znanje koje će steći ti mali, sutra veliki ljudi kada će ga odnijeti daleko od Hercegovine samo zahvaljujući tomu što niste bili u stanju nadići svoje niske interese i raditi za narod koji vam je omogućio da ste tu gdje jeste'', navodi se u priopćenju Županijskog odbora HDZ-a 1990 Hercegovačko-neretvanske županije.

 

U priopćenju se navodi kako bi početak nove školske godine trebala biti lijepa priča, ali nažalost nije i zbog vrištećih naslova s naslovnica tiskovina gdje se župan Nevenko Herceg s bližim suradnicima hvali pomoći koju je pružio djeci socijalnim slučajevima.

''Uistinu tužna priča, jer upravo Vi gospodine Herceg i vaši prethodnici, vladajuća klika doveli ste cijele obitelji na prosjački štap, pa se pred početak školske godine naslikavate s dječicom sramoteći njih i njihove roditelje skromnim darovima. Njima ne trebaju nove torbe i bilježnice ne treba im ništa što im njihovi roditelji ne mogu priuštiti, a ne mogu jer nemaju posao, nemaju osiguranu egzistenciju, i jeste li se uopće upitali kako će gladna djeca učiti, jer za školu nisu dostatne samo nove torbe treba jesti cijeli školsku godinu, ili na to niste mislili'', navodi se i dodaje kako sit gladna ne razumije.

''Tko je to u Hercegovačko-neretvanskoj županiji socijalni slučaj, imate li te podatke, što rade uredi socijalne službe kad ne izdaju čak ni potvrde obiteljima koje polaze u bijeli svijet trbuhom za kruhom da nikada nisu primali dječji nadoplatak. Jesu li u vašem registru i obitelji s troje i više djece gdje niti otac ni majka ne rade, a ne rade ne zato što su nesposobni nego nepodobni, odnosno nisu članovi vaše stranke'', navodi se.

''Sramite se župane Herceg iskoristili ste i dječicu za osobni probitak, Angela Merkel se ne slika s 10 tisuća hrvatske djece kojima je u Njemačkoj dala prava koja vi niste u njihovoj rodnoj zemlji, a oni tamo preko bijela svijeta napokon žive i vide stvari onakvima kakvi jesu nitko ih ne podcjenjuje i ne ucjenjuje, napokon dišu i žive, a zahvaljujući Vama i pogrešnoj politici vaše stranke druga genaracija te djece svoj glas dat će za one koji su im dali mogućnost da se osjećaju ljudima i da svojim rukama zarade kruh, do tada će kako stvari stoje našom lijepom Hercegovinom hodati neki drugi ljudi, jer Hercegovaca je sve manje'', navodi Devedesetka HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close