Gratz dužan ispriku

Demokratska fronta: Naša stranka nije jedina opcija koja djeluje na prostoru cijelog Mostara

U priopćenju za javnost KO DF HNK navodi se kako oni kao stranka djeluju na području čitavog Grada Mostara, kao i Hercegovačko-neretvanske županije.
Vijesti / Politika | 19. 01. 2018. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni odbor Demokratske fronte HNK reagirao je na izjavu Denisa Gratza predsjednika Naše stranke u kojoj tvrdi kako je njegova stranka ''jedina opcija koja djeluje na prostoru cijelog Mostara i koja upućuje direktne prijedloge na izjašnjavanje HDZ-u''.

U priopćenju za javnost KO DF HNK navodi se kako oni kao stranka djeluju na području čitavog Grada Mostara, kao i Hercegovačko-neretvanske županije.

Pozvali su Gratza da zajednički posjete mjesne odbore DF-a na čitavom području Grada Mostara i Općinskim organizacijama u HNK, od Prozora i Konjica pa do Neuma.

''Bili bismo zahvalni kada bi Naša Stranka također bila u stanju uputiti sličan poziv'', navode iz DF-a.

Što se tiče rješenja za Grad Mostar, podsjećaju kako su DF i SDP, prije gotovo dvije godine predstavile prijedlog izmjena izbornog zakona i statuta grada. Ovaj su prijedlog predstavili građanima Mostara i uputili u parlamentarnu proceduru, a nisu kako se Gratz hvali ''uputili direktan prijedlog HDZ-u'', jer smatraju kako građani Mostara i institucije Bosne i Hercegovine trebaju odlučivati o Mostaru, a ne HDZ.

''Podsjećamo kako smo pozivali Našu stranku da zajednički potpišemo Deklaraciju o Mostaru u kojoj bismo definirali zajedničke principe: multietničnost, nedjeljivost i institucionalnu zaštitu konstituitivnih naroda i ostalih u svim budućim rješenjima o Gradu Mostaru. Oni su se iz njima znanih razloga oglušili na taj poziv. Samo mjesec dana nakon toga Naša stranka u Domu Naroda FBiH predlaže Deklaraciju o Mostaru. Delegati DF-a su je naravno podržali. Toliko o elementarnoj političkoj korektnosti'', navode iz Demokratske fronte.

Smatraju kako. Gratz zbog ovakve izjave  duguje najmanje javnu ispriku ne samo DF-u, već i ostalim multietničkim strankama u Mostaru i HNŽ-u.

''Još jedanput podsjećamo da nije vrijeme za politikanstvo  i sitnostranačke interese već da naročito u HNŽ okupimo u jedan blok sve progresivne i poštene, politički artikulirane ljude, kako ne bismo svi na kraju ispali gubitnici pred nacionalizmom i korupcijom'', navodi se u priopćenju DF-a HNK.

Kopirati
Drag cursor here to close