Nova epizoda

Deklaracija o Pelješkom mostu bit će usvojena u parlamentu?

Vijesti / Politika | 12. 09. 2017. u 09:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni parlamentarci sutra će se izjasniti o Izvještaju o aktivnostima u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta, ''a prema svim procjenama bit će usvojena i deklaracija kojom se traži od Hrvatske zaustavljanje svih aktivnosti na ovom infrastrukturnom projektu''.

Objavio je to Klix navodeći kako je riječ o nastavku 51. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a koja je prekinuta prošli četvrtak tijekom žestoke rasprave državnih zastupnika o izgradnji Pelješkog mosta.

Parlamentarci bi sutra trebali nastaviti raspravu o materijalima koje je Parlamentarnoj skupštini BiH dostavilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH. Već je poznato da će se Zastupnički dom PSBiH očitovati i o Deklaraciji koju je predložio Klub zastupnika iz SDA, a iza koje stoji 24 zastupnika.

''BiH će usvajanjem Deklaracije poslati jasnu poruku Hrvatskoj da se izgradnji Pelješkog mosta ne protivi samo jedna politička stranka već većina stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH s obzirom na to da su pored SDA potpisnici Deklaracije i zastupnici iz reda SDP-a, SBB-a, Nezavisnog bloka, DF-a, A-SDA i BPS-a'', navodi Klix i dodaje kako je zanimljiva informacija da su SBB-ovi parlamentarci pristali na potpisivanje Deklaracije tek nakon što je iz nje izbačen dio da Zastupnički dom PSBiH traži od nadležnih institucija BiH pokretanje procedure izlaska iz Ugovora o granici BiH i Hrvatske.

Podsjećamo, zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, njih 24, potpisali su prošlog četvrtka Deklaraciju kojom traže od Republike Hrvatske i Europske unije da obustavi gradnju Pelješkog mosta te da se uključe u razgovore s BiH u pogledu razgraničenja na moru na principima uvažavanja suverenih prava BiH na moru.

Kopirati
Drag cursor here to close