Mostarska deponija

Đapo i veleposlanica Švicarske o Uborku: Svi se moraju uključiti i naći rješenje

Đapo je rekla kako svi moraju zajedno djelovati s ciljem pronalaska rješenja, posebno u tijeku definiranja nove lokacije za deponiranje otpada.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2020. u 18:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo sastala se danas u sjedištu tog ministarstva u Sarajevu sa veleposlanicom Švicarske Andre Rauber Saxer.

Veleposlanica je izvijestila federalnu ministricu o podršci zemalja francuskog govornog područja - Međunarodne organizacije Frankofonija, koja predstavlja skup država i regija koje koriste francuski kao nacionalni jezik, službeni i jezik međunarodne komunikacije, a koji će 23. ožujka obilježiti Međunarodni dan Frankofonije i dati podršku u rješavanju problema okoliša u BiH, s posebnim osvrtom na problem deponije u Mostaru.

Razgovarano je i o aktualnim problemima u vezi s edita . Ministrica Đapo je izvijestila veleposlanicu o aktivnostima koje je Federalno ministarstvo okoliša i turizma poduzimalo na rješavanju ovog problema, te istaknula da je potrebno veće uključivanje županijskih institucija, kako bi svi, iz okvira svojih nadležnosti, zajedno djelovali s ciljem pronalaska rješenja, posebno u tijeku definiranja nove lokacije za deponiranje otpada.

Veleposlanica je sugerirala da se i Federalno ministarstvo zdravstva što više angažura po ovom pitanju. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close